Hvordan Anatomia startede

Nedenfor kan du læse om, hvordan jeg startede, og hvor jeg har hentet min viden

Jacob

I 2005 startede jeg som kropsterapeut med udgangspunkt i KST og NLP, og i den forbindelse hørte jeg om den amerikanske biokemiker Dr. Ida Rolf, der efter et fald fra sin hest, hvor hun brækkede nakken, blev interesseret i kroppens egen helbredende kræfter. Hurtigt gjorde hun revolutionerede opdagelser indenfor bindevævet og dets betydning for kroppens helbredstilstand og kaldte sin behandlingsform for Strukturel Integration. I dag kaldes behandlingsformen for Rolfing.

På grund af en fitness ulykke i 2012, hvor jeg beskadigede ryggen med mange smerter til følge, blev jeg tvunget til at sætte min karriere som terapeut på standby. Først i 2017 efter adskillige besøg hos andre alternative terapeuter, fysioterapeuter og en kiropraktor, kom jeg til at tænke på Ida Rolf og hendes sygdomshistorie.

I min søgen efter en behandlingsform, der kunne hjælpe mig, fandt jeg Tom Myers, der i sin ungdom havde været elev hos Ida Rolf. Han kalder sin behandlingsform for Myofascial Release, og med den viden kunne jeg med et helbrede mig selv.

Nedenfor har jeg anbragt tre links, der giver et indblik i, hvad Myofascial Release er.

I 2005 foretog den franske læge Dr. Jean-Claude Guimberteau den første undersøgelse af, hvordan bindevævet ser ud i en levende krop. Med et mikroskopkamera fik han lavet en film, der viser, hvordan bindevævet ser ud, og hvordan det bevæger sig.

Nedenfor har jeg et par links. Der er et til filmen Strolling under the skin fra 2005 og et til Dr. Jean-Claude Guimberteaus hjemmeside, hvor der er flere spændende film, der hver på deres måde viser, hvordan bindevævet ser ud, og hvordan det bevæger sig.

Men hvordan gør man? Hvordan behandler og helbreder man kroppens bindevæv? De tre vigtigste inspirationskilder, som jeg anvender, er Tom Myers, Judah Lyons og Walt Fritz. Nedenfor har jeg anbragt links til deres hjemmesider.

Tom Myers har Anatomy Trains

Judah Lyons har Lyons Institute

Walt Fritz har Walt Fritz Seminars

Men én ting er at se, hvordan andre gør det. Noget andet er at gøre det.